Paylaş

Mantolama Söve Cephe

Mantolama Söve Cephe

ordopa-mantolama-sove-cephe

Dış Cephe Mantolama Faydaları
* Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
* Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 oC kadar çıkabilmektedir.
* Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
* Yoğuşma riski en aza indirilir.
* Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
* Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.
* Dış cephe Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur.
* Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
* Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.
Mantolama Nasıl Yapılır ?
 Mantolama, ancak doğru ve düzenli bir biçimde yapıldığı zaman tam verim alınabilir. Bu sebeple şimdi de doğru bir mantolama tekniğinde olması gereken özellikleri sıralamaya çalışalım. Her şeyden önce mantolama işlemi sırasında hava koşullarının çok önemli olduğunu söylemeliyiz. Özellikle yağmurlu ve karlı günlerde mantolama işlemi yapmak sakıncalı olabilir, özellikle zemin mantolama işlemi esnasında bu tür zamanlara denk getirmemeye çalışmalıyız. Dikkat etmemiz gereken bir diğer durum da ısı yalıtım levhasının genişliğidir. Isı yalıtım levhasının genişliği temel olarak 2-10 cm arasında değişim göstermektedir. Bu değişim, ortamın fiziki koşullarından kaynaklanmaktadır. Isı yalıtım levhasının kalınlığı, mantolama işlemi başlamadan önce tüm koşullar göz önünde bulundurularak hesaplanmalıdır.
mantolama-nasil-yapilir

Isı yalıtım levhası, dış ya da iç cepheye doğru ve sağlam bir biçimde yerleştirilmelidir. Bu açıdan bakıldığı zaman yalıtım sistemi uygulayan kişinin bilgisinin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Mantolama konusunda uzman kişilerin yapacağı işler, hem kısa; hem de uzun vadede daha yararlı olacaktır. Kaliteli bir mantolama sistemine sahip olmak istiyorsanız bu hususu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Mantolama işlemi sırasında kullanılan belli başlı elemanları az çok tanımaya başladık. Mantolama sisteminin sahip olduğu en önemli özelliklerden birisi de her türlü ek kaplamalara açık olmasıdır. Yani mantolama yaparken kullandığımız ısı yalıtım levhası, silikonlu boya yerine farklı kaplama sistemleri ile de tamamlanabilir. Bu sayede ortaya farklı tasarımlar ve inşalar çıkabilmektedir. Bu durum, tamamen mantolama tekniğine bağlı olarak değişir.

Isı yalıtım levhası üzerinde ayrıca donatı filesi ve dış cephe kaplama astarı bulunmaktadır. Bu elemanlar, dış cephenin levha ile bağlantısı açısından çok önemlidir. Bağlantının tam olarak sağlanabilmesi adına kullanılan elemanların kalitesi de önemlidir.

mantolama-sove

Mantolama tekniğinin monte edilmesi esnasında iki tür yöntemin kullanıldığını az önce belirtmiştik. Yapıştırıcı yoluyla levhanın dış cepheye monte edilmesi daha sık kullanılan bir yöntemdir. Bu sebeple bu yöntemin ne şekilde yapıldığını ayrıntılarıyla görmeye çalışalım. İlk olarak ısı yalıtım levhasının düz ve doğru şekle sahip olduğuna bakmalıyız. Isı yalıtım levhası doğru bir şekilde hazırlanmışsa levhanın arkasına ve dört tarafına yapıştırıcı sürülmelidir. Yapıştırıcıyı levhaya sürerken çelik mala ya da benzeri araçlardan yararlanabiliriz. Bu esnada dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri yapıştırıcının yoğunluğudur. Yapıştırıcının levha üzerindeki kalınlığı ortalama 2 cm olmalıdır. Bu şekilde verimli bir monte işlemi gerçekleşebilir. Mantolama levhasına yapıştırıcıyı sürerken kenarlara ve ön kısma gelmemesine dikkat edilmelidir. Dübel ya da benzeri araçlar kullanılarak yalıtım levhasının dış cepheye monte edilmesi ise daha farklı bir şekilde yapılmaktadır.  Dübel için açılan özel delikler kullanılarak monte işlemi yapılmaktadır. Yapıştırma harcı sürülürken yapıştırıcının ısı yalıtım levhası üzerinde ne kadar yer kapladığı da çok önemlidir. Yapıştırma harcı, ısı yalıtım levhası üzerinde en az %40-45’lik bir alana sahip olmalıdır. Aksi durumda yapıştırıcının levhayı dış cepheye sağlam bir şekilde sabitlemesi mümkün olmayabilir. Malzemenin ısı yalıtım levhasının yarısını kaplaması, tam verim almanızı sağlayacaktır. Bu sebeple yapıştırıcıyı yarı yarıya kullanmak daha sağlıklı bir sonuç almanıza vesile olur. İsterseniz ısı yalıtım levhasının arka yüzünün tamamını yapıştırıcı ile kaplayabilirsiniz. Ancak bu durumda taşmalara engel olamayabilir, mantolama işleminin ileri safhalarında belli başlı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

İSTANBUL MANTOLAMA SÖVE CEPHE HİZMETİ VERDİĞİMİZ BÖLGELER
Ataşehir,  Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

TÜRKİYE GENELİNDE MANTOLAMA SÖVE CEPHE HİZMETİ VERDİĞİMİZ ŞEHİRLER

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Eskişehir, Denizli, Konya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Rize, Ordu, Tokat, Aydın, Gaziantep, Malatya, Mersin, Adana, Muğla, Çanakkale, Sivas, Yozgat, Bolu, Düzce, Afyon, Tekirdağ, Çorlu

Sohbeti Aç
Whatsapp Görüşmesi
Ordopa'ya hoş geldiniz.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?